Poseta eksperata Saveta Evrope

 Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu

09-10.11.2009.

U okviru zajedničkog projekta: "Unapređenje sistema visokog obrazovanja u Srbiji", koji se realizuje u saradnji Evropske unije i Saveta Evrope, tim eksperata EUA za procenu kvaliteta posetio je Medicinski fakultet Univerziteta u Nisu u postupku eksterne evaluacije ove visokoškolske ustanove.

 Tim eksperata sačinjavali su:

bullet

Prof. Bertrand Weil, former-vice rector of the University of Paris,

bullet

Prof. Ferdinand Devinsky, former-rector of the University of Bratislava,

bullet

Mr. Bastian Baumann, General secretary of the Magna Carta in Bologna

 

U periodu od 9. 11. do 10.11. 2009. godine, po unapred dogovorenoj proceduri, tim evaluatora je obavio razgovor sa dekanom Medicinskog fakulteta, prodekanima, timom za samovrednovanje, članovima Nastavnonaučnog veća, predstavnicima Lekarske komore, predstavnicima kliničkih predmeta, predstavnicima Centra za kontrolu kvaliteta, Centra za biomedicinska istraživanja, Centra za kontinuiranu medicinsku edukaciju, predstavnicima administrativnih radnika odgovarajućih tela i službi fakulteta, kao i sa predstavnicima Studentskog parlamenta.

Članovi „review team-a“ su drugog dana posete obavili i razgovor sa v.d. rektorom niškog univerziteta. Nakon posete, u daljem postupku eksterne evaluacije, Medicinski fakultet će dobiti izveštaj evaluacionog tima sa kojim će upoznati akademsku javnost a posebno nastavnike, saradnike i studente.

<<< nazad

 

Datum poslednje izmene: 11.11.2009.god.

Sajt održava: Sunčica Stanković

© 2005 Medicinski fakultet.
Sva prava zadržana.

Optimizovano za rezoluciju 1280 x 1024