PROMOCIJA PROFESORA PO POZIVU - SARADNJA SA SVETOM

29. septembar 2009.

 
Nastavno naučno-veće Medicinskog fakulteta u Nišu, na predlog Odbora za naučnoistraživački rad, odlučilo je da se izaberu i promovišu u zvanje profesora po pozivu za užu naučnu oblast hirurgija: 

Prof. dr Jordan Saveski, redovni profesor Hirurgije sa ratnom hirurgijom-ortopedija, Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Skoplju, Makedonija

Prof. dr IL-Hyung, Luke Park, profesor Ortopedske hirurgije i direktor centra za ortopedsku hirurgiju Nacionalnog univerziteta Kyunggrook u Južnoj Koreji

   

Prof. IL-Hyung, Luke Park, je ortopedski hirurg iz Južne Koreje. On je poznat u svetu po svojim pronalascima i publikovanim radovima. On je, od strane vlade Juzne Koreje, imenovan za Direktora, u svetu najveceg novoformiranog, instituta za istraživanja u oblasti medicinskih uređaja visoke tehnologije. Najveci deo tih istarživanja odnosiće se na pronalazenje novih metoda i uređaja za primenu u ortopedskoj hirurgiji, a sve u cilju povećanja efikasnosti i kvaliteta lečenja pacijenata. Istraživanje će se odvijati kroz 4 velika projekta.

Oba ugledna gosta održala su predavanja na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Prof. dr Milorad Mitković, sa Medicinskog fakulteta u Nišu,  svetski ekspert sa najvećom međunarodnom reputacijom u oblasti za koju se ulažu enormna sredstva, bio je pre mesec dana gost Južne Koreje i prof. dr IL-Hyung, Luke Parka.

Tom prilikom je sa prof. dr Mitkovićem potpisan memorandum o saradnji u sva 4 projekta gde bi prof. Mitković imao ulogu koordinatora. Prof. Park je ovom prilikom došao u Srbiju kako bi kompletirao potpisivanje dokumenata na osnovu kojih će saradnja moći da se dalje realizuje. To će biti veliki iskorak naše nauke jer će veći broj naših mladih stručnjaka različitih profila biti angažovano kao podrška ostvarivanju ideja prof. Parka i prof. Mitkovića. Neki uređaji će biti delimično proizvedeni u Srbiji a delimično u Južnoj Koreji, što će našu zemlju staviti u poseban položaj u korišćenju krajnjih rezultata rada na ovim prestižnim projektima.

 
  <<<  nazad  

 

Datum poslednje izmene: 02.10.2009.god.

Sajt održava: Sunčica Stanković

© 2005 Medicinski fakultet.
Sva prava zadržana.

Optimizovano za rezoluciju 1280 x 1024