POLA VEKA

 MEDICINSKOG   FAKULTETA

 
   
 
  OKTOBAR  11-15. 2010.  NIŠ  
 

Medicinski fakultet u Nišu ove godine obeležava 50 godina svoga postojanja. Značaj ovog jubileja meri se doprinosom koji je ova visokoškolska ustanova dala čitavoj našoj zemlji a posebno zdravstvu i razvoju zdravstvene službe u jugoistočnom delu Srbiije.  Ovako značajan jubilej, kakav je obeležavanje pola veka obrazovnog i naučnoistraživačkog rada jedne visokoškolske ustanove, prilika je, a i obaveza, da se, pored prikazivanja postignutih rezultata, predstave i najznačajniji segmenti u razvoju našeg Fakulteta, ali i pojedinci koji su zaslužni za njegov uspešan rad i razvoj.

       

Medicinski fakultet u Nišu ovako značajan jubilej dočekuje u novom aneksu zgrade, koji je sagradjen sopstvenim sredstvima Medicinskog fakulteta, na oko 2500 kvadratnih metara. U dograđenom delu nalazi se veliki amfiteatar, kao i dva manja amfiteatra, sa kapacitetom od 400 mesta, medjusobno povezanih najsavremenijom audio-video opremom, koje će omogućavati istovremeno praćenje predavanja iz svih sala.

       
       

Početak ovako značajnog jubileja najavio je Dekan fakulteta prof. dr Milan Višnjić u prisustvu velikog broja gostiju, zvaničnika Grada Niša,  Univerziteta u Nišu,  Kliničkog centra, mnogobrojnih nastavnika, saradnika i studenata Medicinskog fakulteta u Nišu.

       
       

 

 

Datum poslednje izmene: 11.10.2010.god.

Sajt održava: Sunčica Stanković

© 2010 Medicinski fakultet.
Sva prava zadržana.

Optimizovano za rezoluciju 1280 x 1024