CENTAR ZA NAUČNO ISTRAŽIVAČKI RAD STUDENATA

CNIRS

 

Centar za naučno - istraživački rad studenata (CNIRS) Medicinskog fakulteta u Nišu  već dugi niz godina postoji kao sekcija Studentskog parlamenta. CNIRS predstavlja volontersku organizaciju edukativnog karaktera, koja okuplja studente svih studijskih programa sa osnovnim ciljem da im pomogne u savladavanju prvih koraka u izradi naučno-istraživačkog rada. Centar ima tradiciju, pa mnogi naši profesori, danas istaknuta imena u srpskoj, ali i u svetskoj biomedicinskoj nauci, vezuju svoje početke upravo za CNIRS.

 

Trenutno se u CNIRS-u vrše pripreme za 54. Kongres studenata biomedicinskih nauka Srbije.  Zatim će uslediti organizovanje Mini kongresa na našem fakultetu koji zapravo predstavlja “generalnu probu“ za Nacionalni kongres. Na prethodnim kongresima studenti Medicinskog fakulteta u Nišu su postizali jako zapažene rezultate, o čemu svedoči veliki broj nagrađenih radova iz različitih oblasti.

 

Pored domaćih studentskih kongresa, CNIRS studentima pomaže da se u najboljem svetlu predstave i na prestižnim internacionalnim kongresima, ali i da objave svoje radove, kako u domaćim, tako i u inostranim časopisima. Studenti svojim naučno - istraživačkim radom i svojim ličnim uspesima na najbolji način prezentuju svoj fakultet - Medicinski fakultet u Nišu.

 

CNIRS je pokrenuo izdavanje stručno-naučnog časopisa studenata Medicinskog fakulteta, Studentski medicinski glasnik. Osnovna ideja i cilj časopisa je da omogući publikovanje naučno istraživačkih radova studenata medicinskih nauka, da podstakne i zainteresuje studente za istraživački rad kao i da ih informiše o najnovijim dostignućima iz oblasti medicinskih nauka. Ovim pozivamo sve zainteresovane studente našeg  Fakulteta, ali i studente srodnih Fakulteta drugih Univerziteta u zemlji i inostranstvu da pošalju svoje radove na Konkurs za objavljivanje koji će biti otvoren tokom cele godine (e-mail: smg@medfak.ni.ac.rs).

 

Sva obaveštenja CNIRS-a, kao i datumi i rokovi za prijave za kongrese mogu se naći na oglasnoj tabli ispred Studentskog parlamenta, mogu se dobiti u prostorijama Studentskog parlamenta ili na sajtu fakulteta www.medfak.ni.ac.rs/studenti.htm

Za dodatne informacije i konkretna pitanja koristiti e-mail: cnirs@medfak.ni.ac.rs

 
 

AKTUELNI PREDSEDNIK CNIRS-a

 SLOBODAN ARANĐELOVIĆ

 
 
AKTUELNO
 
Rezultati CNIRS-ovog testa
27.12.2012.
 
ZAKAZAN CNIRS-ov test
 iz Metodologije naučno-istraživačkog rada
 
Predavanje prof. dr Ivana Nikolića i predavanje prof. dr Ivane Stojanović, u organizaciji Studentskog parlamenta i CNIRS-a koja su održana 17. 12. 2012. godine, možete ovde preuzeti, dok ih u štampanom obliku možete naći u skriptarnici Fakulteta.
 
KONKURS
za prijem novih članova
 
PRISTUPNICA
za članstvo u CNIRS
 

OBAVEŠTENJE O PREDAJI RADOVA
 
za 54. Kongres studenata biomedicinskih nauka

 
 
 
 
 
 

<<< nazad

Datum poslednje izmene: 27.12.2012.god.

Sajt održava: Sunčica Stanković

© 2010 Medicinski fakultet.
Sva prava zadržana.

Optimizovano za rezoluciju 1280 x 1024