Veliko priznanje za studente farmacije Medicinskog fakulteta u Nišu

 

Izuzetno nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je na ovogodišnjem IPSF kongresu, koji se održavao u Hurgadi, pored niza odluka donetih u korist studenata farmacije širom sveta, izglasano niz prestižnih nagrada za nacionalnu asocijaciju studenata farmacije Srbije (NAPSer), kao i pojedinaca iz redova studenata Medicinskog fakulteta u Nišu.

Naime, NAPSer je odlukom IPSF-a (International pharmacy students association) proglašen za najbolju IPSF članicu za proteklu godinu, što predstavlja još jednu pohvalu u nizu, obzirom da je NAPSer ove godine proglašen i za najbolju članicu EPSA-e (European pharmacy students association). Takođe, ove godine održana je i kamapnja pod nazivom “Vampire Cup”, akcija dobrovoljnog davanja krvi među studentima farmacije na celom svetu, koja je organizovana i na Medicinskom fakultetu u Nišu, gde je NAPSer dobio nagradu za najbolju sprovedenu kampanju u regionu. Naša organizacija se izdvaja dobrom organizacijom i visokim stepenom posvećenosti radu naših aktivista. Veliku zahvalnost dugujemo upravi Fakulteta koja je uvek podržavala sve naše akcije i projekte, i bez koga sve ovo ne bi bilo moguće.

NAPSer okuplja studente farmacije iz Srbije preko lokalnih kancelarija u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i ima za cilj da zastupa interese studenata iz Srbije u zemlji i svetu. Kao punopravna članica evropske (EPSA) i svetske (IPSF) asocijacije studenata farmacije, NAPSer sprovodi projekte i kampanje na nacionalnom i lokalnom nivou i povezuje studente iz Srbije sa kolegama u svetu. Putem projekata i kampanja koje sprovodi kao i povezivanjem sa kolegama u zemlji i svetu NAPSer ima za cilj da pomogne studentima farmacije da postanu kvalitetni i kompetentni zdravstveni stručnjaci svesni mesta i značaja farmacije u zdravstenom sistemu i farmaceuta u zdravstenom timu.

NiPSA, kao lokalna članica NAPSer-a, radom svojih aktivista ima ogroman doprinos u afirmisanju studenata farmacije. U rad NiPSA-e uključeni su svi studenti studijskog programa farmacije Medicinskog fakulteta u Nišu, koji žele da svoj Fakultet postave u sam vrh obrazovnih ustanova iz ove oblasti. Posle uspešno završenog projekta “Savetovanje pacijenata”, marta meseca, u toku je realizacija još jednog projekta koji će se održati oktobra meseca, gde će studenti farmacije i medicine Medicinskog fakulteta u Nišu zajedno rešavati probleme na zadatu temu. Trenutno u Nišu borave tri studenata iz inostranstva na SEP (student exchange program) razmeni. Naših 13 studenata je ovog leta ponelo sjajna iskustva iz raznih zemalja u kojima su bili na SEP razmeni. Takođe, organizovaće se studentska razmena bilateralnog tipa sa studentima farmacije iz Ljubljane u toku oktobra meseca.

 

Datum poslednje izmene: 31.08.2012.god.

Sajt održava: Sunčica Stanković

© 2010 Medicinski fakultet.
Sva prava zadržana.

Optimizovano za rezoluciju 1280 x 1024