MEĐUNARODNA RAZMENA STUDENATA

Medicinski fakultet u Nišu je ove godine primio vise od 50 studentata medicine iz celog sveta. Ovi studenti su došli u Niš na jednomesečnu naučnu ili profesionalnu razmenu koja se odvija preko organizacije YuMSIC (Komitet za razmenu studenata medicine) i koja je, od svog osnjivanja, punopravni član IFMSA (Medjunarodna federacija asocijacije studenata medicine). Ova organizacija već dugi niz godina obavlja razmenu studenata Medicinskog fakulteta u Nišu.

U avgustu mesecu više od 40 stranih studenata obavilo je praksu na Klinikama za hirurgiju, pedijatriju, internu medicinu i patologiju Kliničkog centra Niš, kao i na Institutima Medicinskog fakulteta u Nišu. Najvise studenata bilo je iz Italije, Tunisa, Nemacke, Španije, Rusije, Turske, Rumunije, Egipta, Meksika.

Svi studenti su više nego zadovoljni praksom i socijalnim programom koji je organizovao YuMSIC u saradnji sa Medicinskim fakultetom.

Kako se princip organizacije razmene zasniva na bilateralnim ugovorima, vise od 60 studenata sa Medicinskog fakulteta u Nišu je vec bilo na razmeni širom sveta.

<<< nazad

 

 

Datum poslednje izmene: 04.10.2010.god.

Sajt održava: Sunčica Stanković

© 2010 Medicinski fakultet.
Sva prava zadržana.

Optimizovano za rezoluciju 1280 x 1024