Prezentacija stipendija i programa razmene studenata i nastavnog osoblja u oblasti medicinskih nauka -

ERAWEB (Erazmus Mundus Western Balkan) i

 SIGMA novi program mobilnosti

četvrtak, 22. novembar, u 11 časova, u svečanoj sali 164 (na trećem spratu) Medicinskog fakulteta.  

ERAWEB (Erasmus Mundus Western Balkans) predstavlja program akademske razmene izmedju partnerskih  univerziteta sa Zapadnog Balkana (jedan od njih je i Univerzitet u Nišu) i Evropske unije (Univerzitet u Rimu - Italija, Univerzitet u Torinu - Italija, Univerzitet u Roterdamu - Holandija, Univerzitet u Minhenu - Nemačka i Univerzitet u Tirolu – Austrija). Program pruža jedinstvenu  priliku studentima i naučnim radnicima za usavršavanje, sticanje međunarodnog iskustva i dalje napredovanje u akademskoj karijeri. Realizacija programa počela je tekuće 2012. godine, a planirano je da program traje do 2015. godine. Studenti svih nivoa studija (osnovnih, master i doktoranti), kao i akademsko osoblje, koji učestvuju u programu razmene, dobijaju mesečne stipendije, a pored toga u potpunosti su pokriveni troškovi studiranja, dobijanja boravišne dozvole i putni troškovi.

Prof. dr Astrd Vraking sa Erasmus Univerziteta u Roterdamu, kao glavni koordinator ERAWEB projekta, će uoči predstojećeg konkursa za 2013. god. održati predavanje na Medicinskom fakultetu u Nišu, pod nazivom: ERAWEB,  mobility programme in the field of Health Sciences, second call for applications (2013). - Excellent opportunity to study, and research abroad in the field of research in medicine and health sciences, from undergraduate to staff level“.

Pored ovog programa razmene, na Univerzitetu u Nišu će prvi put biti otvoren konkurs za SIGMA novi program mobilnosti, o ćemu će govoriti gospođa Jelena Čivljak, viši stručni saradnik za međunarodnu saradnju na Univerzitetu u Nišu.

Za sve informacije možete se obratiti kontakt osobi:  Marko Jović, mail: marko.jovic@medfak.ni.ac.rs

 

Datum poslednje izmene: 14.11.2012.god.

Sajt održava: Sunčica Stanković

© 2010 Medicinski fakultet.
Sva prava zadržana.

Optimizovano za rezoluciju 1280 x 1024