Glavna strana
Prethodna

 

IZDAVAČKA DELATNOST MEDICINSKOG FAKULTETA

Medicinski fakultet u Nišu izdaje tri naučna časopisa sa recenzijom iz oblasti medicine i stomatologije:

bullet

ACTA MEDICA MEADIANA

bullet

ACTA STOMATOLOGICA NAISSI

bullet

ACTA FACULTATIS MEDICAE NAISSENSIS

bullet

STUDENTSKI MEDICINSKI GLASNIK

Od 2004. godine ovi časopisi se nalaze na Indeks Copernicus (IC) master listi časopisa. IC Jpurnals je indeksno abstraktna baza koja pomaže malim uredničkim timovima da prerastu lokalni nivo obezbeđujući profesionalnu prezentaciju njihovih časopisa na globalnom nivou uz automatsko prosleđivanje XML fajlova bazi MEDLINE.

Uređivački odbor svakog od tri časopisa čine stručnjaci iz bazičnih nauka i različitih grana medicine kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Štampanje sva tri časopisa finansijski pomaže Ministarstvo za nauku Republike Srbije.

Prema izveštaju Ministarstva nauke Republike Srbije o bibliometrijskoj analizi domaćih časopisa koju je izvršio Centar za evaluaciju u obrazovanju i nauci, za 2007. godinu, časopisi Medicinskog fakulteta su rangirani: Acta Medica Medianae M52 (časopis nacionalnog značaja); Acta Stomatologica Naissi M52 (časopis nacionalnog značaja) i Acta Facultatis MedicaeNaissenis M53 (naučni časopis).

U 2001. godini Medicinski fakultet u Nišu pristupio je sistemu ISBN i pokrenuo izdavačku aktivnost kao dodatnu delatnost. Od pokretanja izdavačke delatnosti do danas, Medicinski fakultet je izdao 85 publikacija, što je prosečno 12 publikacija godišnje, sa izraženom tendecijom porasta u poslednje 4 godine.

Nastavnici i saradnici Fakulteta su autori i urednici udžbenika, priručnika, stručnih monografija i zbornika koje Fakultet izdaje za potrebe nastavno obrazovnog procesa u oblasti medicine, stomatologije, farmacije, i prirodnih nauka.

Svake godine, Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, u organizaciji Ministarstva nauke, prezentuje najznačajnija izdanja monografskih i serijskih publikacija na Međunarodnom Beogradskom sajmu knjiga.

Ovde možete pogledati PRАVILNIK О UDŽBЕNICIМА I IZDАVАČKОЈ DЕLАТNОSТI МЕDICINSKОG FАKULТЕТА U NIŠU

MONOGRAFSKE PUBLIKACIJE NASTAVNIKA I SARADNIKA MEDICINSKOG FAKULTETA U NIŠU >>>

MONOGRAFSKE PUBLIKACIJE U IZDANJU MEDICINSKOG FAKULTETA U NIŠU  >>>

       
Acta Medica Medianae Acta stomatologica Naissi Acta Facultatis medicae Naissensis
Acta medica Medianae Acta stomatologica Naissi Acta Facultatis medicae Naissensis STUDENTSKI MEDICINSKI GLASNIK
Acta Med Median
 ISSN 0365-4478
Acta Stomatol Naissi
p-ISSN 0352-5252,
 e-ISSN 1820-1202
Acta Fac Med Naiss
ISSN 0351-6083

ISSN
2217-3625
Časopis Medicinskog fakulteta u Nišu i Podružnice Srpskog lekarskog društva u Nišu.  Pokrenut je 1962. godine i izlazi 4 puta godišnje. Dostupan je u štampanom formatu sa tekstom punih članaka na srpskom jeziku i sažetkom na engleskom jeziku; online je dostupan ravnopravno na engleskom i sprskom jeziku. Njegova evaluacija na Index Copernicus-u za 2008. godinu iznosi 4.59. Časopis Medicinskog fakulteta u Nišu i Stomatološke klinike u Nišu.  Pokrenut je 1984. godine; izlazi 4 puta godišnje. Dostupan je u štampanom formatu i online dvojezično, na engleskom i sprskom jeziku. Njegova evaluacija na Index Copernicus-u za 2006. godinu iznosi 3.56. Časopis Medicinskog fakulteta u Nišu. Pokrenut je 1970. godine; izlazi 4 puta godišnje. Dostupan je u štampanom formatu i online na engleskom jeziku sa apstraktom na srpskom jeziku. Njegova evaluacija na Index Copernicus-u za 2008. godinu iznosi 4.41. Stručno-naučni časopis studenata Medicinskog fakulteta u Nišu. Pokrenut je 2010. godine; izlazi 4 puta godišnje. Dostupan je u štampanom formatu  i on line sa tekstom punih članaka na srpskom jeziku i sažetkom na engleskom jeziku.

 

Datum poslednje izmene: 07.03.2012.god.

Sajt održava: Sunčica Stanković

© 2010 Medicinski fakultet.
Sva prava zadržana.

Optimizovano za rezoluciju 1280 x 1024